Afbeelding
Foto:

Bridging Gaps

HUISSEN - De kerk is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst of nationaliteit. Op uitnodiging van de Theologische Faculteit van de VU in Amsterdam bezoeken in de maanden september en oktober een tiental theologische studenten Nederland, samen met medestudenten uit verschillende landen en werelddelen.

Een aantal weekeinden zijn zij te gast bij kerkelijke gemeentes, verspreid in ons land. In deze weekeinden maken zij kennis met de leden van de betrokken gemeentes en met de lokale geschiedenis. In het weekeinde van 30 september op 1 oktober ontving onze protestantse gemeente twee theologische studenten, afkomstig uit Egypte en Ukraïne. Zaterdagmiddag werd hen de historie van Nederland getoond in het Openlucht Museum in Arnhem, aangevuld met een bezoek aan het gerestaureerde Fort Pannerden op zondagmiddag. Met deze activiteiten, en vooral ook in de kerkdienst op zondagmorgen en tijdens de gezamenlijke maaltijden, werd door de studenten in uitgesproken gebeden in de eigen taal en in de vele gesprekken een band gelegd tussen onze gemeente en de kerk in Egypte en in Ukraïne (Jan Rietveld, diaken)

Iedereen is welkom in ons kerkgebouw aan de Langestraat/Raadhuisplein in Huissen, ook op zondag 15 oktober. De eredienst begint om 10.00 uur onder leiding van mevrouw Betty Woord.