Afbeelding
Foto:

Nieuws van Wijkplatform Bemmel centrum

BEMMEL - We merken we dat er veel tijd gaat zitten in dingen realiseren. Tot nu toe hebben we positieve ervaringen met onze gemeentemedewerkers.

Onlangs zijn er fietsbeugels gerealiseerd op de stoep van de Klappenburgstraat ter hoogte van de lingeriezaak en het makelaarskantoor. Dit naar aanleiding van opmerkingen van winkelend publiek, winkeliers en omwonenden over het ontbreken daarvan.

We hebben het al eerder gehad over het schoonhouden van onze leefomgeving en doen we daar zelf ook actief aan mee. Dit door mensen aan te spreken en zelf ook zwerfafval op te ruimen.

Verder hopen we dat er geen groen meer in ons mooie centrum wordt gedumpt, nu de gemeente het weer op afroep gaat ophalen.

Er kwamen veel opmerkingen bij ons terecht over het speeltuintje in het Groene Hart wat ooit door het toenmalige wijkplatform is gerealiseerd.

Volgens gebruikers en bewust niet gebruikers is het er vaak vochtig onder de bomen, de toestellen zijn vervuild door de vogels en er mag wel iets meer te doen zijn.

Meerdere kinderen zijn in het nabije water gevallen doordat ouders/ verzorgers er met meer kinderen tegelijk zijn en daardoor niet altijd alles kunnen overzien. Dit alles gelukkig met niet meer als een nat pak en soms wat traantjes.

Hiermee zijn we voortvarend te werk gegaan en dat heeft er toe geleid dat er nu een plan klaar ligt tot verplaatsing en verruiming van het speelterreintje. De doelgroep blijft hetzelfde, kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar.

We houden u en zeker ook de aanwonenden op de hoogte.

Hopelijk kunnen we u binnenkort melden wanneer het zover is.

Wijkplatform Bemmel centrum.