Kerk en kosterswoning in Ressen Fotograaf: Hans Rutgers
Kerk en kosterswoning in Ressen Fotograaf: Hans Rutgers Foto:

500 jaar Reformatie: activiteiten in en rond kerk in Ressen

RESSEN - In het kader van het kerkelijk jubileumjaar '500 jaar Reformatie; 500 jaar Protestantisme', organiseert de werkgroep 'Ressens Historie' deze maand een aantal activiteiten in en rond de kerk van Ressen.

Door de leden is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de totstandkoming van een boek: 'Reformatie in Ressen; geschiedenis van een eeuwenoud kerkje'.

Dit boek wordt gepresenteerd tijdens een tentoonstelling, die zal plaatsvinden van zaterdag 28 tot en met dinsdag 31 oktober in de kerk in Ressen. De tentoonstelling richt zich op de historie van Ressen en zijn kerk en op de rol en de functie die de kerk heeft gehad voor zijn omgeving, door de afgelopen vijf eeuwen van protestantisme heen.

De tentoonstelling wordt zaterdag 28 oktober 11.00 uur feestelijk geopend door wethouder Theo Peren van gemeente Lingewaard en tijdens de opening worden de eerste exemplaren uitgereikt van het boek. Tijdens de tentoonstelling en in de regionale boekhandels is het boek te koop. De tentoonstelling is iedere dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur, op maandag 30 oktober tot 20.00 uur.

De tentoonstelling wordt 31 oktober 's avonds 20.00 uur afgesloten met een feestelijke lezing in de Theaterkerk in Bemmel door historicus Emile Smit over 500 jaar protestantisme in Lingewaard. De Historische Kringen en kerkgenootschappen van Lingewaard verlenen hieraan hun medewerking.

De tentoonstelling en de lezing zijn gratis toegankelijk. Wel graag aanmelden voor de lezing via: ressenshistorie@outlook.com onder vermelding van 'lezing 31 oktober'.