Afbeelding
Foto:

Hutaf 1 en 2 lijden nederlaag in Klazienaveen

HUISSEN - Hutaf 1 en 2 speelden afgelopen zaterdag beide in het Drentse Klazienaveen tegen de hoogste twee jeugdteam van De Treffers ’70.

Op basis van de ranglijst beloofde de wedstrijd van Hutaf 1 een spannende te worden. Na een hoopvol begin met een winstpartij van Mats Janssen duurde het tot de laatste wedstrijd voordat het tweede Huissense punt op het scorebord kwam. Joeri van Ekeren was hiervoor verantwoordelijk. Door deze 8-2 nederlaag bezet Hutaf 1 momenteel de onderste plaats op de ranglijst.

Ook Hutaf 2 had het lastig ondanks de voorsprong op de ranglijst. Dankzij twee overwinningen van Sam ten Westenend en één overwinning voor zowel Jaimie Brans als Matthijs van Hilten wist het team de nederlaag te beperken tot 6-4. Omdat concurrent Dokkum 1 met dezelfde cijfers verloor is de strijd om de koppositie ongemeend spannend.

In ’t Koelhuis speelde Hutaf 4 tegen de Treffers uit Arnhem. Danny Schuurman en Britt Stellaard wonnen beide twee wedstrijden terwijl Sarah Teunissen puntloos bleef. Hierdoor bleven slechts vier van de tien punten in Huissen.

In de derde klasse speelde Hutaf 6 in Veenendaal tegen SKF 5. Luca Goris wist knap twee overwinningen binnen te slepen. Daar waar Pawel Jansen zijn meerdere moest erkennen in al zijn tegenstanders wist Floris Koerts één partij uit het vuur te slepen. Ondanks dat ging de wedstrijd met 6-4 verloren.