Afbeelding

Eerste hulp bij energiebesparing

Energie besparen? Graag! Maar hoe?

LINGEWAARD - In de voorgaande artikelen hebben we u tips gegeven hoe u energie kunt besparen door andere gewoontes, zoals de gordijnen ’s avonds sluiten, lampen niet laten branden in ruimtes waar u niet bent, korter douchen, de verwarming een graadje lager zetten.

Wij willen u nu gaan informeren over maatregelen, die wel geld kosten, maar ook een gunstig effect hebben op uw energieverbruik, zodat u op termijn geld bespaart.

Het isoleren van de woning

Het isoleren van naden en kieren, van spouwmuren, van vloer en kruipruimte en van ramen en dak. U legt dan als het ware een schil om uw huis, waardoor er minder warmte verloren gaat. Als bijkomend voordeel wordt de woning ook droger, en daarmee comfortabeler. Misschien bent u er niet zeker van of deze maatregelen nodig zijn in uw woning. U kunt gratis advies vragen bij Het Energieloket, dat eens per twee weken spreekuur houdt, afwisselend in Bemmel en in Huissen (www.energieloketlingewaard.nl)

Ook kunt u lid worden van Coöperatie Lingewaard Energie. Elk nieuw lid heeft recht op een warmtescan van de woning met een warmtebeeldcamera. Dan wordt duidelijk waar eventueel warmtelekken zitten en wat u er tegen zou kunnen doen (NB: dit kan alleen in de koude maanden). Ook kunt u hulprijgen bij een offerte-traject zonnepanelen en/of zonneboilers, inclusief beoordeling van offertes.

De contributie bedraagt 20 euro per jaar, en daarmee hebt u ook toegang tot themabijeenkomsten en voordeelacties.

Meer informatie : www.lingewaardenergie.nl

Het eerstvolgende spreekuur van het Energieloket is op woensdagmiddag18 oktober 14.00 tot 16.00 uur in Bemmel

Weekmenu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 23 oktober kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00 uur het volgende menu afhalen: soep, wortel-ui stamppot met gehaktbal én een toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes mee te nemen!

"Wilt u ook genieten van zo'n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu's beschikbaar. Inschrijven kan op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Het Bemmels afhaalpunt is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).