Afbeelding
Foto:

UDI, Rotdweilers, Elke & Mike; Stan & Roland:

Fundamenten Theaterkerk op de proef gesteld

100% in de zevende Hemel

BEMMEL - Een van de eerste bouwkundige aanpassingen die uitgevoerd werden bij de ombouw van de Bemmelse Donatuskerk tot Theaterkerk, was het versterken van de oorspronkelijke fundamenten. Of dat wel echt noodzakelijk was, zal precies een jaar na de heropening van de kerk op de proef gesteld worden tijdens de vijfde uitvoering van '100% in Concert'.

Dit tweejaarlijkse feestje van muziekvereniging UDI in samenwerking met de Bemmelse dweilbands, zal na drie jaar opnieuw gevierd worden. Deze extra pauze van een jaar heeft alles te maken met de voorkeur van de organisatoren om deze spetterende feestavond op de planken van juist de Theaterkerk te brengen. Zowel UDI als feestband De Rotdweilers repeteren hier wekelijks en zijn zich hier het afgelopen jaar volkomen thuis gaan voelen.

En daarom nu dan, eindelijk weer, en zelfs twéé avonden achter elkaar '100% in de zevende Hemel'; een gevarieerde muziekavond vóór en dóór jong en oud: UDI zet zowel een 9-jarige trombonist, als een 80-jarige klarinettist op de bühne en alles wat daar aan leeftijden en instrumentarium tussen in zit.

Afgewisseld én samen met de Rotdweilers en de gerenommeerde zangers Elke Rouwmaat en Mike Pruyn zal een daverende en zeer gevarieerde muzikale show gebracht worden. Vanwege het debuut van '100% in Concert' in de Theaterkerk, zal de gepresenteerde muziek (losjes) gebaseerd zijn op kerkelijke, hemelse en goddelijke associaties…: Van Bach's 'Toccata et Fuga' (met Jos Meijland op het gerestaureerde kerkorgel!) via 'Take me to Church', 'God is a DJ' tot Adele's 'Skyfall': alles komt voorbij!

De cabareteske presentatie is in handen van het duo Roland Verheugd en Stan Aarntsen. Na afloop tijdens de al 9 jaar beroemde en beruchtgezellige nazit in de foyer zult u zich afvragen of u genoten hebt van een muziekspektakel of een cabaretvoorstelling met verdomd goeie muziek…

Kortom: '100% in de zevende Hemel': een totaalervaring! Te bezoeken vrijdag 27 én zaterdag 28 oktober om 20.00 (zaal open 19.30 uur) in de Theaterkerk, Bemmel. De vriendelijk geprijsde kaarten a tien euro zijn verkrijgbaar in boekhandel De Toren van Bemmel in de Dorpstraat van Bemmel. Meer info staat op: https://www.muziekvereniging-udi.nl/ http://www.derotdweilers.nl/ en http://www.100procentinconcert.nl/.