Inloopmiddag en -avond

natuurontwikkelingsplan Gendtse Waard

GENDT - K3Delta en Rodruza B.V. houden op woensdag 25 oktober een inloopmiddag en -avond over het natuurontwikkelingsplan voor de Gendtse Waard. Belangstellenden zijn welkom om tussen 15.00 en 20.00 uur op een voor hen geschikt moment binnen te komen lopen in steenfabriek De Zandberg, Polder 8 in Gendt.

Er is uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen en het geven van reacties en suggesties op het voorlopige plan. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

Natuurontwikkeling
De Gendtse Waard heeft een oppervlakte van ruim 360 hectare. Gezien deze grote omvang en de aanwezige natuurwaarden, heeft de uiterwaard potentie en ruimte voor verdere natuurontwikkeling en waterberging in het westelijk deel van de polder. Samen met Staatsbosbeheer, steenfabriek De Zandberg en eigenaren van verschillende gronden is er een plan gemaakt voor een integrale herinrichting van het westelijk deel van de Gendtse Waard, aansluitend op het recent gerealiseerde plan 'Groeten uit de Gendtse Waard'. De wens is om meer ruimte te bieden aan de dynamische riviernatuur, het vergroten van de recreatiemogelijkheden van de uiterwaard en het behouden en versterken van het cultuurhistorisch landschap. De economische basis voor deze gebiedsontwikkeling ligt in de ontgronding van klei en zand uit het gebied. Er is nu een eerste concept inrichtingsplan ontwikkeld. Tijdens de inloopmiddag en –avond willen K3Delta en Rodruza B.V. de plannen graag in een vroeg stadium met geïnteresseerden bespreken.

Zijn er op voorhand al vragen? Dan kunt u contact opnemen met Luuk Donderwinkel van K3Delta BV via telefoonnummer 024 3488833 of per mail via l.donderwinkel@k3delta.nl.