Afbeelding
Foto:

Koor Tot Zangs! in Bemmel

BEMMEL - Op zondag 29 oktober om 15.00 uur in de protestantse kerk, Oude Kerkhof 13 in Bemmel. Op 29 oktober gaat koor Tot Zangs! uit Millingen aan de Rijn voor de tweede keer een bijzonder concert geven.

Het thema is actueel: Hoe is het om als vluchteling vanuit een oorlogsgebied in Nederland terecht te komen? En hoe word je dan opgevangen? Lukt het om je hier veilig te voelen en een nieuwe horizon te ontdekken.

Voor dit concert hebben we enkele mensen die gevlucht zijn uit een oorlogsgebied om hun medewerking gevraagd. In samenwerking met vredesorganisatie PAX komt Imad uit Syriƫ zijn belevenissen vertellen. In woord en beeld. En de uit Irak gevluchte Aysha, die nu met haar gezin in Millingen aan de Rijn woont, zal een gedicht voorlezen. Zij zal ook door haar gemaakte Irakese hapjes aanbieden.

Koor Tot Zangs! zal toepasselijke liederen ten gehore brengen. We worden begeleid door een gelegenheidscombo: dat bestaat uit: Wouter: piano, Rob: gitaar, Hans: cajon en Philip: contrabas. Koor en combo worden gedirigeerd door: Frans Coerwinkel. De toegang is gratis.