Afbeelding
Foto:

Recreatieondernemers uit Lingewaard

worden Gastheren van de Gelderse Rivieren

LINGEWAARD - Woensdag 11 oktober kwamen recreatie- en horecaondernemers uit gemeente Lingewaard bijeen voor de eerste trainingsmiddag van het programma IVN Gastheer van het Landschap Gelderse Rivieren.

Tijdens het programma, georganiseerd door IVN Gelderland, leren de ondernemers alles over de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de bijzondere karakteriseren van de uiterwaarden en de bijzondere plekjes van het Gelderse rivierengebied. Zo kunnen zij dat delen met hun gasten. Stichting Lingewaard Natuurlijk in Bemmel vormde het decor voor de eerste bijeenkomst, die in het teken stond van elkaar én het landschap van Lingewaard beter leren kennen. Wethouder Theo Janssen opende de bijeenkomst en benadrukte dat samenwerking tussen recreatieondernemers belangrijk is om het Gelderse (rivieren)gebied op de kaart te zetten.

Gelderse Rivieren
Na de aftrap door wethouder Janssen werden de ondernemers tijdens deze eerste bijeenkomst meegenomen in de ontstaansgeschiedenis van de Gelderse Rivieren. Onder andere de landschapstypen die voorkomen in het gebied en recente en toekomstige ontwikkelingen van de Gelderse rivieren kwamen aan bod. Het programma IVN Gastheer van het Landschap Gelderse Rivieren draait om het beter leren kennen van het gebied, maar ook om het vormen van een netwerk van recreatieondernemers. Vanuit dit netwerk kunnen de ondernemers vervolgens samen natuurarrangementen ontwikkelen om zo de Gelderse rivieren beter op de kaart te zetten. “Ik heb eindelijk mijn buurman ontmoet!”, concludeerde een deelnemer.