Afbeelding

Bijeenkomst over herkomst van oude

veldnamen/buurtschappen in Doornenburg

DOORNENBURG - Op dinsdag 31 oktober houdt Historische Kring Doornenburg (HKD) in Ontmoetingscentrum een ThemAvond over 'Herkomst van oude veldnamen/buurtschappen in Doornenburg' (19.45-21.30 uur).

Heb je ooit gehoord van het Keuterveld? Of van Meent, Elkeshof, Kromme Elleboog, Kostverloren, Alverloren, Helhoek enzovoort? Deze en andere oude veldnamen zeggen veel over geschiedenis van Doornenburg: het landschap, het werk en het leven. Veel van de oude veldnamen zijn in de vergetelheid geraakt. Gelukkig heeft Robert Melchers jaren geleden deze in kaart gebracht.

Veldnamen en de verhalen die eraan vastzitten, blijven interessant voor jong en oud, voor autochtonen en nieuwkomers. Luuk Timmers, voorzitter HKD, geeft tijdens de Avond een interessante inkijk in de herkomst van de oude Doornenburgse veldnamen. Na zijn inleiding gaat hij graag met de aanwezigen in discussie over hun (aanvullende) kennis over de oude Doornenburgse veldnamen.

Voorafgaand aan deze Avond houdt de HKD ‘n korte openbare ledenvergadering (19.00–19.30 uur) met als hoofdpunten Jaarplan en Begroting 2018.

Tijdens deze avond is ook het onlangs uitgebrachte boek over verdwenen Buurtschap De Burgeu te koop (Leden en wie lid wordt: 12,50 euro. Niet-leden: 17,50 euro). Meer info? info@historischekringdoornenburg.nl.