Afbeelding
Foto:

Expositie en lezing: Verhalen rond de Waal

BEMMEL - Van 31 oktober tot en met 12 november is de tentoonstelling 'Verhalen rond de rivier de Waal' te bezichtigen bij Lingewaard Natuurlijk in de Veldschuur te Bemmel.

Deze tentoonstelling is een productie van het Besiendershuis in Nijmegen. Het leven rondom de Waal nu én in het verleden wordt getoond met oude foto's en tekeningen maar ook met verhalen. Er is een verhalenbank opgezet waarin getuigenissen zijn verzameld van mensen die aan de rivier woonden. Bezoekers van deze tentoonstelling kunnen verhalen met koptelefoons beluisteren.

Op 1 november om 20.00 uur wordt er een speciale lezing rond de tentoonstelling georganiseerd. Frank Anthonie van Alphen, schrijver en schipperszoon vertelt ons dan over leven en werken rondom de rivier.

Kom kijken naar de tentoonstelling! Speciale openingstijden van de Veldschuur Sportlaan 1M, Bemmel: van 14.00 tot 17.00 uur op zaterdag 4 en 11 november en zondag 5 en 12 november. Avondopenstelling van 19.00 tot 21.00 uur op dinsdag 31 oktober en 7 november, woensdag 1 en 8 november en donderdag 2 en 9 november. Website:https://www.lingewaardnatuurlijk.nl.