Afbeelding
Foto:

KLiederkerk Huissen van start

HUISSEN - Zondagmiddag 8 oktober heeft de eerste kliederkerk in Huissen plaatsgevonden. Die middag kwamen 21 kinderen met hun vader, moeder, opa of oma samen ontdekken, samen vieren en als afsluiting samen eten.

Tijdens het ontdekken waren de kinderen druk met verschillende activiteiten rondom het thema 'Onder de paraplu van de regenboog'. Er werd getimmerd, gekleid, gekleurd, gevouwen, geverfd, kortom; een hoop geklieder.

Na het kliederen werd het tijd voor de viering. Matthijs Glastra vertelde over het verhaal van de Ark van Noach en over God die heeft beloofd voor ons te zorgen. Er werden liedjes gezongen en Matthijs toverde sneeuw in alle kleuren van de regenboog. Elke kleur stond voor iets waar je blij van wordt. Nadat we de zegen hadden gezongen over de kinderen die onder het doek van de regenboog mochten staan, gingen we over naar het laatste gedeelte van de middag. Samen afsluiten en nakletsen onder het genot van iets te drinken met gebak in alle kleuren van de regenboog.

Kortom, het was een kleurrijke middag waar we van hebben genoten. Ruimte voor ontmoeting, gezellig samen activiteiten ondernemen en samen met kinderen verhalen uit de bijbel ontdekken. Het was een feest. Op zondag 10 december is de volgende kliederkerk, weer in Huissen. Dan gaan we aan de slag rond een volgend verhaal en thema. Van harte welkom!

Protestantse Gemeente Huissen, kerkdienst zondag 29 oktober, scheppingszondag. Aanvang 10.00 uur. Voorganger ds. Matthijs Glastra. Iedereen is welkom. Ook tijdens de vrijdagmiddaginloop van 14 – 16 uur voor een praatje en kopje koffie of thee.