Doorgaand vrachtverkeer zal nog lang door Huissen denderen. Er wordt gedacht aan een onderzoek naar mogelijke oplossingen. (foto Sjaak Veldkamp)
Doorgaand vrachtverkeer zal nog lang door Huissen denderen. Er wordt gedacht aan een onderzoek naar mogelijke oplossingen. (foto Sjaak Veldkamp) Foto:

Lingewaard wil in 10 jaar

10 miljoen uitgeven aan het verkeer

LINGEWAARD - De bereikbaarheid van Lingewaard staat onder druk. Ondanks alle plannen, zoals doortrekking van de A15, is volgens het college twijfelachtig of de drukte en filevorming tijdens de spits volledig wordt opgelost. Automobilisten zullen daar in de toekomst rekening mee moeten houden. De gemeente kan er weinig aan doen.

"Als gemeente kunnen we vooral iets betekenen voor de lokale doorstroming, fietsers, verkeersveiligheid en in beperkte mate voor het openbaar vervoer." Dit schrijft het college in het gemeentelijk mobiliteitsplan dat een doorkijk geeft tot het jaar 2040. De gemeenteraad wordt in november een pakket aan maatregelen aangeboden voor de komende 10 jaar.

Bemmel aansluiten op de A325 is stevig verankerd in het nog door de raad vast te stellen mobiliteitsplan. "Zo'n aansluiting ontlast de Papenstraat. Houtakker beter ontsluiten met een nieuwe aansluiting op de Van Elkweg biedt de mogelijkheid om de Papenstraat te ontlasten." In het verlengde hiervan staat de aanpak van de Ressensestraat op het programma. De wegversmallingen en fietsoversteekplaatsen zijn onveilig.

Ook Huissen staat vol in de schijnwerpers. Vooral de aanpak van het sluipverkeer en doorgaand vrachtverkeer door Huissen. Er komt een onderzoek naar mogelijke oplossingen. Voor een daadwerkelijke oplossing heeft de gemeente de provincie Gelderland hard nodig.

Op de Karstraat tussen de Linge en Polseweg vraagt de bus en het langzaam verkeer aandacht.

Met de doortrekking van de A15 komt de carpoolplaats aan de Van Elkweg in Bemmel op het gemeentelijke programma. Onderzoek moet uitwijzen of opwaarderen voldoende is of verplaatsing naar een nieuwe locatie. Er komt ook een onderzoek naar een parkeergelegenheid met voorzieningen voor vrachtwagens.

Als aandachtspunt wordt ook genoemd het doorgaand verkeer door Gendt en Haalderen. Hier wordt het verkeer alsmaar drukker.

Voor het uitvoeren van al die maatregelen wordt een termijn genoemd van 10 jaar. De kosten worden geschat op zo'n 10 miljoen euro. Ruim 2 miljoen staat in de begroting, met de verwachting dat de gemeente 2 miljoen aan subsidie ontvangt. Om het hele wensenlijstje te kunnen realiseren moet er de komende 10 jaar een dekking gevonden worden van bijna 6 miljoen euro. Oftewel 1 miljoen per begrotingsjaar.