Afbeelding
Foto:

Burgemeester maestro van harmonie Doornenburg

DOORNENBURG – Met trots maakt harmonie Doornenburg bekend dat burgemeester Schuurmans-Wijdeven zal deelnemen aan 'Maestro van Doornenburg 2017'. Zij zal tijdens deze avond strijden tegen vijf andere maestro's om de begeerde gouden dirigeerstok.

“Als burgemeester van Lingewaard heb ik een warme band met alle kernen in de gemeente waaronder Doornenburg. Ik heb een zeer grote waardering voor de harmonie. Waar een kleine plaats groots in kan zijn”, geeft de burgemeester als toelichting op haar deelname. “Ik vind de maestro deelname spannend. Ik heb als burgemeester vaak een soort dirigentenrol, maar in het echt lijkt me het heel leuk of ik een orkest kan aansturen.”

De burgemeester heeft het nummer 'Without you' van Harry Nilsson gekozen om te dirigeren. “Dit is het mooiste nummer ooit”, aldus de burgemeester. “Veel mensen kennen de uitvoering van Mariah Carey.”

Zowel de muzikanten van het orkest als ook alle maestro’s hebben veel zin in het concert. De repetities zijn veelbelovend en ook de opzet van het evenement heeft het in zich om een avond met memorabele momenten te worden. Ook de burgemeester kijkt met veel plezier vooruit op haar deelname: “Ik heb geen ervaring met dirigeren, maar heb wel instrumenten bespeeld. Ben benieuwd of dat helpt. Ik heb er zin in!”

Het nagenoeg uitverkochte maestroconcert vindt plaats op zaterdag 25 november in het ontmoetingscentrum in Doornenburg. De laatste nog beschikbare kaarten hiervoor zijn nog te koop bij Spar Witjes en het ontmoetingscentrum.