Afbeelding
Foto:

Concert CantAnimus in Angeren

ANGEREN - In het kader van Allerzielen neemt het koor CantAnimus, onder leiding van Caspar van der Vinne, de toehoorder mee op reis. Dit vindt plaats op vrijdag 3 november om 20.00 uur in de R.K. Kerk van Sint-Bavo in Angeren.

"Het concert, de muzikale reis, is samengesteld rond het thema Rouwen en Gedenken. Liefdevolle muziek als begeleiding van de ziel op weg naar de eeuwige rust. Troostende klanken voor de nabestaanden. Het centrale deel van dit optreden wordt gevormd door het ‘Requiem veur mien Moe’ gecomponeerd door Caspar. Een eigentijds requiem waarover de componist zelf zegt: Ik heb het geschreven denkend aan mien Moe.

Voordat ik ging componeren heb ik heel veel zitten luisteren, in mijn auto op het kerkplein, en in de kerk. Ik had geen enkel instrument bij me, alleen proberen te luisteren, wat zou er voor mij moeten klinken om iemand liefdevol het graf in te zingen. Vanuit de stilte dus. Ik ben uitgekomen bij op het oog heel eenvoudige muziek, want als het verdriet je naar de strot schiet, is het niet niks om te zingen. Toch blijft het ook voor mij nog steeds raadselachtig, hoe deze voor het oog zo eenvoudige muziek, zo bijzonder gaat klinken.”

En, gaat u mee op reis met ons, de zangers en zangeressen van het koor CantAnimus. De reisleider is Caspar van der Vinne. De reis duurt ongeveer een uur, er zijn geen onderbrekingen. De kerk is voor deze gelegenheid versiert met licht, bloemen, kaarsen en veel groen (zie foto). En bent u eenmaal op reis wilt u niet meer terug. Ik ga nu voor de vierde keer mee op reis en het blijft prachtig", aldus Frits Botterblom.