Afbeelding
Foto:

Themamiddag 'Zorg rond het levenseinde' in Huissen

HUISSEN - Tumulus uitvaartverzorging sinds 1998 actief in Lingewaard heeft zich altijd opgesteld als kleinschalige onderneming dichtbij mensen en vooral goed luisterend naar hun wensen.

Overlijden, dood, is nooit een 'populair' onderwerp geweest en een begrafenisonderneming werd dan ook veelal als een sluitstuk, heel letterlijk als 'het laatste bedrijf' in iemands leven gezien.

Toch hebben Joke van der Krans en Jalb Schut van Tumulus zich altijd als onderdeel van een zorgketen gezien. Je hebt dan wel de zorg over de overleden mens, maar daarnaast heb je een taak in de zorg voor de familie van de overledene.

Tijdens de themamiddag 'Zorg rond het Levenseinde' wil Tumulus die verschillende zorgverleners in de keten aan het woord laten. Allemaal dichtbij en goed luisterende 'zorgers'.

Zoals de levenscyclus bij de geboorte begint met de zorg uit de medische hoek, zo heeft de arts, huisarts, verpleeghuisarts een belangrijke zorgtaak aan het eind van het leven. Buurtzorg is de volgende zorgverlener; gevolgd door de uitvaartondernemer, de mensen van begraafplaats of crematorium en de mensen die een enorme steun kunnen zijn bij de verliesverwerking. Het is overigens niet helemaal juist om de stervens- en rouwbegeleiding of die nu uit kerkelijk, humanistische of therapeutische uitgangspunt komt als laatste te noemen. Veelal is de dominee of pastor de eerste gesprekspartner als het om het verwerken van slecht nieuws gaat.

Zaterdagmiddag 11 november zijn we van 13.00 tot 17.00 uur te gast in de zaal van de protestantse kerk aan het Raadhuisplein in Huissen. De toegang is vrij.