Afbeelding
Foto:

Vogelvereniging Onder Ons Gendt 50 jaar

GENDT - Op 3, 4 en 5 november houdt vogelvereniging Onder Ons haar jubileumtentoonstelling.

De vereniging werd opgericht op 3 maart 1967 in zaal Het Centrum in Gendt door 17 leden. "Het eerste jaar hebben we de spullen voor de tentoonstelling geleend van een vogelvereniging uit Wijchen. De volgende jaren is alles door de vereniging zelf aangeschaft en gemaakt.

De tentoonstellingen werden massaal bezocht door vogelliefhebbers en bezoekers en het ledental groeide al snel tot meer dan negentig leden. Gezelligheid staat hoog in het vaandel bij Onder Ons.

Helaas werd zaal Het Centrum door brand verwoest, en werd voor twee jaar de tentoonstelling in zaal Providentia gehouden, waar de eerste op een autoloze zondag was. Na 29 jaar werd zaal Het Centrum verkocht, waarna we 19 jaar bij de familie Tinneveld van Im Weissen Rössl onderdak kregen. Nu is cultureel centrum De Leemhof ons verblijf, waar we nu alweer onze tweede jubileumtentoonstelling organiseren. Deze tentoonstelling zal door leden van Onder Ons, v.v. Kantropa Oosterhout en v.v. De Martel Huissen , die met verschillende soorten vogels zoals kanaries, tropen, kleine en grote parkieten en Europese cultuurvogels er weer een mooi geheel van worden gemaakt.

De vergaderingen en tentoonstellingen zijn gezellig en met veel plezier gehouden, en onderlinge contacten zijn goed. De vereniging heeft district-, Nederlandse-, en wereldkampioenen voortgebracht.

Iedereen is welkom op 3, 4 en 5 november om met ons deze vijftigste tentoonstelling tot een succes te maken. De toegang is gratis. "Wilt u informatie over vogelvereniging Onder Ons, bestuur en leden staan u dan graag te woord." Tijdens de tentoonstelling is er een tombola en verlotingen met leuke prijzen in cultureel centrum De Leemhof aan de Dorpstraat 1 in Gendt.