Capella Arnhem zingt

Requiem van Fauréin

HUISSEN - Zaterdagavond 4 november om 20.00 uur geeft Kamerkoor Capella Arnhem een najaarsconcert, uitgevoerd met orkest.

Het concert vindt plaats in de mooie ambiance van de Kloosterkapel in het Dominicanenklooster te Huissen en heeft als thema In liefde gedenken. Voor dit thema is gekozen omdat in deze tijd van het jaar, met Allerzielen, veel mensen hun geliefden gedenken.

Het Requiem van Fauré wordt uitgevoerd in de versie uit 1893 die door John Rutter (1945) werd ontdekt in de jaren 80 in de Nationale Bibliotheek van Parijs. Behalve het Requiem staan diverse andere koorwerken uit de Franse en Engelse Romantiek en eigen composities van dirigent Jan van Dijk op het programma. Eén ervan How they so softly rest beleefde een première op de officiële viering Dodenherdenking op 4 mei in de Eusebiuskerk van Arnhem.

Naast een bariton- en sopraansolo zijn er enkele muzikale intermezzo's met harp, viool en orkest. Met medewerking van: Henk Linker (orgel) en het Van Wassenaer Consort (orkest), Claudia Wijers (sopraan), Hans Scholing (bariton).
Het concert is in het Dominicanenkloosterkapel, Stadsdam 1, Huissen. Parkeren kan op de parkeerplaats aan de dijk bij de supermarkt. Entree: voorverkoop 17,50 euro, bij de kerk 20,00 euro, jongeren: 10,- euro.Info en kaartverkoop:i nfo@capella-arnhem.nl of bel Martha Pieper 06 49682795, kijk op www.capella-arnhem.nl en facebookpagina Capella Arnhem.

Wie nu VIP lid wordt van Capella Arnhem voor minimaal 20 euro per jaar, ontvangt u vijftig procent korting op de entree van dit najaarsconcert en zit u op een VIP-plek!