Afbeelding
Foto:

Lezing over Annie E. in Theaterkerk

BEMMEL - Op vrijdagavond 10 november vindt er in de Theaterkerk van Bemmel een lezing/boekpresentatie plaats over het leven van Annie E. Dit naar aanleiding van het nieuwste boek van de schrijver Michel Bongers: Annie, het bizarre leven van een Bemmelse huisvrouw.

Annie E. kreeg in de jaren zestig/zeventig landelijke bekendheid vanwege haar vermeende moorden op haar vader en moeder. In 1962 zou ze haar vader vergiftigd hebben door het landbouwgif parathion bij hem in de koffie te doen. Voor deze zaak werd ze in hoger beroep vrijgesproken. Twaalf jaar later (1974) werd Annie E. wel veroordeeld. Zij kreeg toen een gevangenisstraf van 12 jaar opgelegd omdat het gerechtshof bewezen achtte dat ze haar moeder in haar bejaardenwoning aan de Dr. Bouwdijk Bastiaansestraat met grof geweld om het leven had gebracht.

Annie E. heeft altijd ontkend dat zij de moorden op 'vat en moed' gepleegd heeft. In 1979 zat iedereen aan de radio gekluisterd toen de Vara (programma ZI) een reportage over de Zaak Annie E. en het dorp Bemmel maakte. Deze reconstructie werd op acht zaterdagochtenden (uitzendingen van telkens twee uur) uitgezonden. In 1980 werd Annie uit de Amsterdamse Bijlmerbajes ontslagen. Ze kreeg toen gratie van de koningin.

Michel Bongers zal in de lezing vertellen hoe Annies leven is verlopen. Van haar geboorte in 1934 op 't Vossenhol tot haar leven nu in (de omgeving van) Amsterdam. De lezing/boekpresentatie (gratis entree) begint 10 november om 20.00 uur. Inloop 19.00 uur.