Afbeelding
Foto:

Lezing Jeroen Jeroense: 'De ziel van Luther'

BEMMEL - Op 31 oktober is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther in een pamflet met 95 stellingen de belangrijkste religieuze beginselen uit zijn tijd van de hand wees: de mis, de paus, het vagevuur, het doen van goede werken en het kopen van aflaten als voorwaarden om in de hemel te komen. Onbijbels en dus onchristelijk.

Wie was Maarten Luther en wat maakt hem tot man van het jaar en wat heeft hij ons vandaag nog te vertellen? In deze lezing proberen we de ziel van Maarten Luther bloot te leggen. We bekijken leven en werk van deze kerkhervormer nu eens niet vanuit een theologisch maar vanuit een psychologisch perspectief.

Een rijk leven, vervuld en strijdlustig, vol conflicten en triomfen, jachtig en rusteloos: Maarten Luther was een rebel en hervormer, een denker en maker, hij was zijn tijd ver vooruit, maar bleef toch hechten aan de middeleeuwen. Naast zijn koppige karakter was hij ook een zeer emotioneel mens.

De Kinkelacademie heeft dr. ds. Jeroen Jeroense, predikant uit Elst, uitgenodigd om hierover een inspirerende lezing te geven op 6 november.

Kaarten zijn te bestellen op: www.dekinkel.nl/kinkelacademie.html en bij boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42, Bemmel. Prijs (inclusief kopje koffie/thee bij aanvang): 12,50 euro.

De Kinkelacademie wijst op de mogelijkheid om voor de vier komende lezingen een passe-partouts te bestellen. U betaalt voor deze vier lezingen 40 euro. Via de www.dekinkel.nl -agenda-6 november is meer informatie beschikbaar over de lezing. Aanvang is om 20.00 uur in het cultureel centrum De Kinkel, Van Ambestraat 1 in Bemmel.