Afbeelding
Foto:

Afsluiting schooltuinproject

DOORNENBURG - Voor de kinderen van groep 4 en 5 van basisschool De Doornick was het dinsdagmiddag een speciaal feestje. Er was een heuse proeverij gemaakt van groenten en aardappelen die de kinderen het afgelopen seizoen in hun tuintjes hadden geteeld.

Wat te denken van een 'bietburger' of een stukje van de worteltaart. Je kunt het niet zelf verzinnen, maar de dames die normaal koken voor het maandelijks 'eetcafé' hadden alles uit de kast gehaald om te laten zien en proeven dat met zelfverbouwde groenten hele lekkere hapjes gemaakt kunnen worden. En zoals vaak het geval is met hapjes die je nog nooit geproefd hebt, je moet het van je buurman of -vrouw horen dat het heel lekker is en dan ga je het zelf ook lekker vinden.

Voor de kinderen van groep 5 was het de afsluiting van twee jaar tuinieren. Zelf hadden ze het tuinseizoen prachtig uitgebeeld in een toneelstukje. Van de volkstuinvereniging, die mede het tuinproject begeleidt, ontvingen ze het tuindiploma.

De kinderen van groep 4 gaan ook volgend jaar weer naar schooltuin en dan samen met de kinderen van groep 3. Alle ouders, grootouders en andere vrijwilligers werden bedankt voor hun bijdrage aan dit succesvol tuinseizoen.