Afbeelding
Foto:

Viering SWOG-jubileum

met optreden van Dick van Altena

GENDT - Op zondag 22 oktober waren veel deelnemers die wekelijks bij de Stichting Welzijn Ouderen Gendt sportief, recreatief, educatief en sociaal bezig zijn, bijeen om hun jubileum te vieren. Zij hebben in de Providentia kunnen genieten van een gevarieerd programma.

Om 9.30 uur kwamen de eerste gasten binnen. Onder het genot van een kopje koffie ontstonden geanimeerde gesprekken en de stemming was direct goed. De voorzitter, Rene Abels, sprak de aanwezigen toe en gaf een korte toelichting op het ontstaan en verleden van het SWOG. Wethouder Theo Janssen deed het woord namens de Gemeente en Jan Schennink namens alle deelnemers. Beiden deden een beroep op de mensen om zich in te zetten als vrijwilliger. Op vele plaatsen in onze gemeenschap is daar dringend behoefte aan. Wethouder Janssen prees de gemeensschapzin in de kern Gendt.

Na de toespraken volgde een optreden van Dick van Altena. Dick heeft een uur lang mooie liedjes uit zijn repertoire gezongen. Daarna volgde een lunch.

Tijdens het middagprogramma hebben een aantal groepen laten zien wat ze wekelijks doen. Op een film was te zien hoe andere groepen hun activiteit beoefenen. Tussendoor is een loterij gehouden, waar mooie prijzen mee te winnen waren. Het team van 'De Berichten Rijn Waal' heeft een film gemaakt die te zien is op RijnWaal.nl (klik video's).

De deelnemers zijn een ieder die deze dag mogelijk heeft gemaakt erg dankbaar. Wie interesse heeft om aan een activiteit bij het SWOG deel te nemen, kan kijken op www.swo-gendt.nl; email swogendt@gmail.com.