Afbeelding
Foto:

Lezing 'Felle Streken' in boek-

handel De Toren van Bemmel

BEMMEL – Zaterdag 4 november vindt er een lezing plaats in De Toren van Bemmel, over de recentelijk verschenen tweede historische roman Felle streken van de in Bemmel opgegroeide Brenda Meuleman.

Felle streken gaat over een jonge, talentvolle kunstschilder die gebukt gaat onder een geheim. In 1620 is Antonie van Dyck als hoofdassistent van Peter Paul Rubens uitgegroeid tot een van de meest vermaarde schilders van Antwerpen. Maar dan laat hij zijn leermeester botweg in de steek en vertrekt hij naar Londen om te schilderen aan het hof van de excentrieke King James. Hij laat niet alleen Rubens achter, maar ook zijn familie. Vanwaar die haast? Waarom brengt hij de achterblijvers zo in moeilijkheden? En waartoe leidt dit alles? Felle streken is voor een belangrijk deel gebaseerd op waargebeurde feiten.

Tijdens de lezing zal Meuleman dieper ingaan op de vraag wat haar bewogen heeft om deze roman te gaan schrijven, waarom ze gekozen heeft voor juist deze wereldberoemde kunstenaar die uitgerekend in Nederland misschien wat minder bekend is, welke andere keuzes ze heeft moeten maken en hoe het boek tot stand is gekomen. Na afloop is er gelegenheid tot signeren.

Brenda Meuleman (1972) studeerde bedrijfscommunicatie en kunstgeschiedenis, waarbij ze zich toelegde op de klassieke oudheid. Haar debuut, Het verraad van Julia, verscheen in 2016 (Ambo|Anthos).

De lezing wordt gehouden in boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42, om 16.00 uur (inloop vanaf 15.45). De toegang is gratis; iedereen is welkom!