Afbeelding
Foto:

Ontmoetingsdagen Bemmel

BEMMEL - Op 19 en 20 oktober kwamen in De Kinkel ruim zestig ouderen uit Bemmel samen voor de jaarlijkse Ontmoetingsdagen met het thema ‘Tied van Lève.

De vieringen waar de dagen mee begonnen werden donderdag opgeluisterd door het Seniorenkoor onder leiding van Jacob Graansma en vrijdag het Donatuskoor onder leiding van Frans Coerwinkel. Dat maakte deze vieringen, met de voorgangers pastor Janine Kallen en pastoor Gerard Peters, extra plechtig. Tijdens de koffie met gebak en de borrel zorgde het ensemble Animuze onder leiding van Henk Wierink voor een vrolijke noot. De sfeer was goed en al snel raakten de mensen met elkaar in gesprek.

Na de lunch was er op de eerste dag een levendige presentatie met foto’s van oud Bemmel. Nol van Rossum van de Historische Kring Bemmel wist de aanwezigen actief te betrekken. Herkenning volop en voor velen een leerzame middag.

Op de tweede dag was er het concert van MusiKado, een muziekcollectief van zangers en muzikanten die mensen belangeloos een mooie muzikale middag willen bezorgen. De zangers Dianne Huberts en Miquel Elbers wisten met hun warme stemmen en met de uitstekende begeleiding van Nico Witjes piano en Marcel Lieskamp en Floor Nijhuis beiden gitaar, de mensen te ontroeren met hun prachtige ballads. Luisterliederen om stil van te worden. De pianist Nico Witjes verraste iedereen met twee prachtige klassieke nummers en ook Dianne zong een prachtig lied van Schubert. Echte cadeautjes!

"We zijn alle mensen, ook de mensen van de Zonnebloem, bloemenshop Veja, alle chauffeurs en het personeel van De Kinkel, die deze dagen voor de ouderen van Bemmel zo waardevol maken, zeer dankbaar."