Afbeelding

Schoenendoosactie 'Voor jou van mij'

BEMMEL - Ook dit jaar zamelen Daltonbasisschool De Borgwal en de protestantse gemeente Bemmel schoenendozen in voor Actie4Kids. De schoenendozen worden versierd en gevuld met spullen, zoals schriften, potloden, een knuffel, een tandenborstel en zeep.

Dit jaar weer gaan de schoenendozen naar Afrika, Azië, Oost Europa en het Midden-Oosten. Daar zijn veel kinderen die het moeilijk hebben. Na meer dan twintig jaar is Actie4kids nog steeds nodig. Ook nu nog leeft één op de twee kinderen wereldwijd in armoede.


In sommige gevallen is het zelfs zo dat kinderen alleen naar school kunnen dankzij de spullen die ze in de schoenendoos gekregen hebben. Voor veel kinderen is het de eerste keer in hun leven dat zij een cadeautje krijgen. Niet alleen de inhoud van de schoenendoos is voor hen waardevol, maar ook het feit dat iemand aan hen denkt. De slogan van Actie4kids is “Voor jou van mij”. Elke schoenendoos is persoonlijk en met aandacht door iemand gevuld. Kinderen kunnen ook speelgoed waar ze zelf niet meer mee spelen doorgeven aan een kind die er erg blij mee is of een persoonlijk berichtje met de schoenendoos meesturen.


Op zondag 5 november staat de gezinsdienst in het teken van de schoenendoosactie en kunnen de schoenendozen ingeleverd worden. De dienst begint om 10:00 uur in de Protestantse Kerk, Oude Kerkhof 13 in Bemmel. U bent van harte uitgenodigd.


Meer informatie over Actie4kids staat op www.actie4kids.nl. "Wilt u ook meedoen maar kunt u niet bij de dienst aanwezig zijn? Stuur dan een email naar diaconie@protestantsegemeentebemmel.nl."