Afbeelding
Foto:

Metselconcert met klokken: De Hoogste Tijd!

BEMMEL - Een bijzonder concert voor behoud van 'Bemmel & Ressen' wordt gehouden op zondag 5 november vanaf 14.00 uur in de Toren van Ressen. Voor Jong en Oud. Welkom!

Door: Karen Langerwerf

Na de buitenbezichtiging van de oude Koningstoren, gaan we binnen aan de slag met eenvoudig metselwerk op schaal. Voor belangstellenden is er een concert door jeugdige talenten ter behoud van Bemmel en Ressen. Op verzoek volgt een korte uitleg over de muziekklokjes en het eerste cursusboek. De klok-productie is handmatig in eigen beheer waardoor ze uniek blijven.

We staan stil bij de deccenia lange politieke druk op Bemmel & Ressen. Kinderen willen veilig naar bijvoorbeeld school of bibliotheek, ook vanuit nieuwe wijken. Stichting Talento Metissimo zet zich in voor de jeugdigen. Elk talent telt! Een drukke autoweg door Bemmel of een weg door Ressen tast veiligheid en leefbaarheid aan. Zowel Gemeente Nijmegen als Gemeente Arnhem tonen dat ze hele wijken, knooppunten en wegen uit de grond stampen waarbij kosten nog moeite worden gespaard. Ontbreekt zorgplicht naar Lingewaard? Tientallen jaren lang is nu politieke druk, dreiging en strijd het toneel geworden voor vele burgers van Ressen en Bemmel. En dat gaat maar door...

Hoogste tijd om samen in Lingewaard te behouden wat mogelijk is!

Entree inclusief een Betuws Appeltap-sapje met flapje in de pauze kost vijf euro (overige consumpties voor eigen rekening). Meer informatie is te verkrijgen via ANBI Stichting Talento Metissimo: www.TalentoMetissimo.nl of 06 25506566. Giro: NL82INGB 0007099526. Voor ontwikkeling van nieuwe educatiematerialen.