Afbeelding
Foto:

Kleurrijke vogelshow in De Leemhof

GENDT - Naast de traditionele bekendmaking van de winnaars van de zesenvijftigste vogeltentoonstelling van de Gendtse Vogelvrienden waren er nog twee zaken, die de aandacht vroegen. Huub Manders werd door districtsvoorzitter Wim Theloosen gehuldigd, dat hij vijftig jaar lid is van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

Huub heeft diverse bestuurlijke functies vervuld en ook is hij al bijna veertig jaar actief als keurmeester. De andere aandacht ging naar Theo Rikken uit Bemmel, die benoemd werd tot Lid van Verdienste van de Gendtse vogelclub. Theo heeft deze titel verdiend door zijn inzet in bestuurs- en commissiefuncties. Thans is hij nog lid van de tentoonstellingscommissie.

De keurmeesters waren zeer te spreken over de kwaliteit van de ingezonden vogels. En terecht werd aan 23 vogels het predicaat Kampioen toegekend. Het felbegeerde bondskruis was dit keer voor Hans Bakker uit Bemmel met een witborst grijze zebravink.

Australische prachtvinken, gouldama dines en andere tropische vogels, grote parkieten, Europese cultuurvogels, kanaries in vele kleuren, ingezonden door kwekers voornamelijk uit Gelderland waren voor de bezoeker een lust voor het oog. Deze show is dit seizoen weer de eerste van een groot scala aan vogeltentoonstellingen in Gelderland.