Het verkeer van bedrijventerrein Houtakker rijdt straks rechtstreeks de Van Elkweg op. (foto Sjaak Veldkamp)
Het verkeer van bedrijventerrein Houtakker rijdt straks rechtstreeks de Van Elkweg op. (foto Sjaak Veldkamp) Foto:

Nieuwe kruising op de Van Elkweg in Bemmel

BEMMEL – De ontsluiting van bedrijventerrein Houtakker 1 op de Van Elkweg komt met rasse schreden dichterbij. Het college doet er nog een schep bovenop met een verzoek aan Gedeputeerde Staten van Gelderland om de reconstructie versneld uit te voeren.

De ontsluiting van Houtakker II en reconstructie van de provinciale weg richting Huissen heeft Gelderland gekoppeld aan de doortrekking van de A15. Als het aan Lingewaard ligt mogen de werkzaamheden 'zo spoedig als mogelijk' beginnen. Wethouder Theo Peren denkt voor de Karstraat aan 2019. Voor de ontsluiting van Houtakker II volgend jaar. Naar verwacht is dan het bouwrijp maken van het uitgebreide bedrijventerrein zover gevorderd dat Rent-All met de bouw kan beginnen. De nieuwkomer heeft vier hectare van de in totaal negen hectare op het nieuwe bedrijventerrein gekocht.
Dit gaat gepaard met een toename van het vrachtverkeer. Nu al rijden er 19.000 voertuigen over de Papenstraat. Met de komst van het logistieke bedrijf Rent-All zal dat alleen maar toenemen, zo verwacht de gemeente. Het is daarom van groot belang om de Papenstraat te ontlasten en de ontsluiting Houtakker II op een zo kort mogelijk termijn te realiseren, schrijft het college aan GS.

Voor de bewoners gloort er licht aan de horizon. De oplossing heeft lang op zich laten wachten. Het hoofdpijndossier ontsluiting Bemmel was er al vóór de gemeentelijke herindeling. Een rondweg om Bemmel werd al genoemd. D66 fractievoorzitter Pierre Cuypers was toen niks te beroerd om stevig in te zetten. Als er geen oplossing komt, dan zitten de Bemmelse inwoners als ratten in de val. Het CDA werd bijna weggehoond toen ze met de suggestie kwam om op de kruising Van Elkweg - A15 een rotonde aan te leggen met ontsluiting naar de Houtakker. De oplossing wordt nu een paar meter terug langs het pand van installatiebedrijf Hans van 't Hullenaar.