Afbeelding
Foto:

Bemmel genomineerd voor titel

'Kortebaan van het jaar'

BEMMEL - De redactie van Kortebaandraverijen.nl heeft Bemmel, Hoofddorp, Medemblik, Utrecht en 't Zand genomineerd voor de titel 'Kortebaan van het jaar'. De 'vrienden van de website' en een samengestelde jury vanuit de sport bepalen welke organiserende vereniging of stichting uiteindelijk op dinsdag 28 november de wisseltrofee in ontvangst mag nemen.

De prestigieuze prijs is in 2008 in het leven geroepen om de kortebaanorganisaties de waardering te geven die ze verdienen"Maar dat waren er natuurlijk veel meer dan vijf", legt Mathieu Hilgersom namens Kortebaandraverijen.nl uit. Hoe bepaal je de verhouding van een totorecord in Santpoort en het enthousiaste publiek van Stompwijk en het verschil tussen duizenden toeschouwers in Heemskerk

De volgende toelichting is over Bemmel geschreven:
De drang om beter te doen is groot in Bemmel. Het dorp ligt buiten de reguliere kortebaanregio en mede daarom voelt de organisatie zich, ook na tien jaar organiseren, nog steeds een buitenbeentje. Dat vertaalde zich de afgelopen jaren in bescheiden aantallen deelnemers. Dit jaar hebben afgevaardigden van het bestuur veelvuldig de kortebanen in het land bezocht. Men liet zich zien bij de deelnemers en lobbyden om het aantal deelnemers op te krikken. Dit is prima gelukt. Als laatste kortebaan, van een reeks van vier in acht dagen, bracht zij 24 deelnemers aan de start. Bemmel doet er verder alles aan om de kortebaan zo optimaal mogelijk te laten verlopen. De inrichting van de baan is prachtig en de sfeer is gezellig en ontspannen. Kortom, Bemmel is geen buitenbeentje maar een sieraad voor de kortebaansport.