De Bastei hangt de vlag uit
De Bastei hangt de vlag uit Foto: Peter Eekelder

De Bastei zoekt vrijwilligers!

NIJMEGEN - Nog heel even en dan is het zover! In 2018 opent De Bastei de deuren aan de Waalkade in Nijmegen. Dit nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie is een samengaan van museum de Stratemakerstoren en het Natuurmuseum. Vanaf januari 2018 proefdraaien!

De afgelopen jaren is er volop gebouwd en verbouwd aan de monumentale middeleeuwse verdedigingstoren, ook wel bastei genoemd. En nu staat dit nieuwe oude gebouw, bijna klaar, te pronken en te popelen om zich aan het publiek te tonen. Het gebouw alleen al is prachtig en een bezoek meer dan waard. Binnen gaan straks allerlei activiteiten van start: vaste en tijdelijke exposities, rondleidingen, lezingen, een kennislab, educatieve lessen en wat al niet meer. Ook zal het een informatiecentrum en vertrekpunt zijn voor excursies in natuurgebied de Gelderse Poort. Sommige activiteiten worden uitgevoerd in samenwerking met IVN Rijk van Nijmegen en Staatsbosbeheer, die beide ook medebewoners worden van De Bastei. Vanaf het restaurant en het terras, boven in het gebouw, heb je een schitterend uitzicht over de rivier en de Waalbrug. Kortom een plek waar Nijmegen trots op mag zijn!

Om alle ambities ook waar te kunnen maken heeft De Bastei behoefte aan een aantal nieuwe vrijwillige medewerkers voor uiteenlopende functies als gastheer/gastvouw, educatief medewerker, rondleider, chef social media of ICT’er, om er maar enkele te noemen. De nieuwe vrijwillige medewerkers krijgen een introductiecursus aangeboden en een ruime inwerkperiode. Meer informatie over de vacatures is te vinden op www.debastei.nl.