Prinses Mirjam van het Festijn en adjudant Jan
Prinses Mirjam van het Festijn en adjudant Jan Foto: nvt

Geintrappers opent carnaval met evenement op marktplein

BEMMEL – Op elf november start officieel het nieuwe carnavalsseizoen en in Bemmel gaat dit feest niet ongemerkt voorbij. Carnavalsvereniging De Geintrappers maakt er meteen op de eerste dag al een happening van, met verschillende activiteiten voor jong en oud.



Vanaf tien uur ’s ochtends staat er een springkussen op het marktplein. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de winkeliersvereniging. Ook kunnen kinderen hun eigen ‘steek’ komen inkleuren. De kleurplaten liggen in diverse winkels in het centrum en ze zijn tevens te verkrijgen op het plein zelf.

De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door het Bemmels dweilorkest De Dreumels, die de eerste polonaise gaat inzetten. Burgemeester Marianne Schuurmans heeft aangegeven bij de festiviteiten aanwezig te zijn. In het bijzijn van ‘dorslustige hoogheid’ prinses Mirjam van het Festijn en adjudant Jan zullen alle steken om 11:11 uur worden opgezet, nadat er elf gongslagen ten gehore zijn gebracht. Vervolgens beloont de prinses de drie mooiste steken met een leuke prijs. Beleef het mee en kom naar het marktplein. Voor iedereen is er tijdens het evenement wat lekkers te krijgen.

Meer weten over De Geintrappers? Ga voor onder andere het laatste nieuws, een overzicht van alle evenementen en veel foto’s naar de onlangs geheel vernieuwde website (www.degeintrappers.nl).