Foto: Hans Gerichhausen
Foto: Hans Gerichhausen Foto:

Op nippertje gered HV Angeren viert toch 50-jarig jubileum

'Het enthousiasme spat er weer van af'

ANGEREN - HV Angeren was vorig jaar op sterven na dood. Maar door een krachtsinspanning is de handbalclub nieuw leven ingeblazen. Met een nieuw bestuur en een nieuwe trainer Fred Wieland wordt stevig aan de weg getimmerd. Juist in het jaar dat het 50-jarig jubileum wordt gevierd. Onder meer met een reünie op 18 november.

Tekst: Hans Schmeinck

De laatste der Mohikanen in het bestuur, Gerard Rasing, luidde vorig jaar de noodklok. Hij wilde ermee stoppen en indien er geen opvolging voor hem en het geminimaliseerde kader zou komen, zou HV Angeren ophouden te bestaan. Dat doemscenario werd door een gezamenlijke krachtsinspanning van nauw betrokken personen op het nippertje voorkomen.

,,Er is een klein leger aan, met name, ouders van leden opgestaan om de toekomst van de club veilig te stellen'', vertelt ras-Angerenaar Paul Visser, die samen met Arno Schuring het voorzitterschap voor z'n rekening neemt. ,,We zijn nu ongeveer een jaar onderweg en ik moet zeggen, het enthousiasme spat er vanaf. We hebben de zaken even opnieuw gestructureerd. In het vorige bestuur dat slechts uit drie personen bestond, kwamen teveel taken op een en dezelfde persoon terecht. Nu heeft ieder zijn taak en kost het ook niet al teveel tijd.''

HV Angeren heeft ongeveer 150 leden, waarvan bijna 100 jeugd. Alleen meiden/vrouwen, overigens. ,,We hebben de jeugd flink laten doorstromen en een paar recreanten weer teruggehaald waardoor we weer een echte selectie konden creëren met een dames 1 en 2. Tel daarbij op de komst van een toptrainer Fred Wieland en wij denken dat we toch zeker in de middenmoot van de tweede klasse moeten kunnen meedraaien.'' Dat gaat goed tot nu toe, want het team van Wieland doet bovenin mee.

,,We willen twee damesteams in stand houden en de instroom van de kleinste jeugd waarborgen. Hierbij kijken we ook naar de andere kernen binnen de gemeente Lingewaard. Als het enthousiasme bij de leden, het bestuur en de sponsoren zo blijft als nu zie wij de toekomst geruststellend tegemoet.'' (Hvangeren.nl)

[kader]

Jubileumreünie op 18 november

Ter ere van haar 50-jarig jubileum organiseert HV Angeren op zaterdag 18 november een reünie voor: (oud-)leden, (oud-)bestuursleden, (oud-) trainers/begeleiders, sponsoren, supporters en vrijwilligers. De oproep luidt: 'Wees erbij en meld je aan via: reuniehandbal@outlook.com. En heb je nog leuke foto's uit de oude doos, lever ze dan aan via bovenstaand mailadres!'