Participatiepunt Gendt aan het werk.
Participatiepunt Gendt aan het werk. Foto: Henny Campschroer

Participatiepunt Gendt: actief op veel terreinen

GENDT - Heel vaak horen de vrijwilligers van het Participatiepunt de vraag: Wat doen jullie nu precies? Hoog tijd dus om een beeld te geven van wat wij allemaal doen en te bieden hebben.

"Op de eerste plaats zitten we elke woensdagochtend van 10 tot 12.30 uur in de hal van het Hof van Breunissen om vragen van dorpsbewoners te beantwoorden. Dat zijn vragen over zorg en welzijn, participatie, over financiën en vervoer, over Meedoenregeling van de gemeente, over vrijwilligerswerk, over nieuwe activiteiten of bestaande. Kortom we helpen mensen om de weg te vinden op veel terreinen. Daarnaast proberen we mensen met dezelfde vragen aan elkaar te verbinden en zoeken we concrete oplossingen of activiteiten.


Zo hebben we in de afgelopen jaren tal van zaken georganiseerd: Het Repair Café, een wandelgroep voor mensen die dit alleen niet meer kunnen, een creaochtend voor mensen met een klein sociaal netwerk, een Zangavond voor ouderen en mensen met dementie. Elke woensdag zijn ICT-vrijwilligers actief om mensen te helpen met computerproblemen. Een Eetcafé, veel activiteiten met en voor nieuwkomers zoals koffieochtenden, naailessen, waardoor het gemakkelijker wordt voor hen om in te burgeren. Een speelgoedruilwinkel genaamd Goed Spul, de e-car voor het vervoer van ouderen en/of mensen met een beperking, mantelzorgcafé en Effe d'r uut.
Al deze activiteiten en vrijwilligers worden door ons gecoördineerd. Kortom, ons Participatiepunt is actief op veel terreinen in ons dorp en waar we kunnen leggen we verbindingen tussen mensen."