Afbeelding
Foto:

Lucas op d'n Bok

nieuwe Prins van De Kraonige Zwaone

HUISSEN - Na een lange carnavalsdag die om 11.11 uur begon met het afschieten van het gildekanon en het spelen van 'As ien Huusse de Sterre Straole' op het carillon, was het om 21.11 uur zover om de nieuwe Hoogheid in een bomvolle Gouden Engel aan het publiek te presenteren.

Nadat Veurzitter Wim Roelofs in zijn aankondiging steeds meer tipjes van de spreekwoordelijk sluier oplichtte was het aan het einde van zijn betoog duidelijk. Door de Keurvorsten is Luc van Aalten benoemd als de nieuwe prins van Huissen. Als Prins Lucas op d'n Bok zal hij voor drie jaar de scepter over het Huissens carnaval zwaaien. Na zijn onthulling werden ook zijn beide prinsenvrollie gepresenteerd. Naast Luc vormen Lisa Joosten en Didi Klaassen samen met Hofmaarschalk Georg van Dort het nieuwe Hof.

Zowel Luc als Didi en Lisa werden door de zaal met groot applaus en gejuich ontvangen. Gezien deze reactie konden de keurvorsten tevreden toekijken. Met Luc heeft De Kraonige een waardig opvolger van Prins Danny d'n Utvlieger weten te vinden.

Danny en zijn prinsessen Annemarie en Jannie werden ruim voor de presentatie van Luc door De Kraonige Zwaone bedankt voor hun inzet. Traditioneel werd Danny door verschillende gezagsdragers 'ontmanteld', voordat hij als Danny het podium mocht verlaten. Hij zal als bestuurslid actief bij het gezelschap blijven.

Aan het einde van de dag konden De Kraonige Zwaone terugkijken op een meer dan geslaagde dag. Het Huusses carnaval is op overtuigende wijze afgetrapt. Ondanks het slechte weer waren honderden carnavallisten naar de kom gekomen om samen met De Kraonige het feest der zotten in te luiden. Diverse artiesten en muziekgezelschappen gaven de indruk alsof het carnavalsmaandag was. De mogelijkheid om gezamenlijk gebruik te maken van drank en maaltijden gaf een extra dimensie aan het geheel. Goed dat 11/11 volgend jaar weer in het weekend valt. Dan kunnen de Kraonige weer, dan met prins Lucas aan het roer, uitpakken.