Afbeelding
Foto:

Plechtige Investituurskapittel van de Nobele Orde van de Papegay

DOORNENBURG - Zaterdag 4 november organiseerde Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen in samenwerking met de Nobele Orde van de Papegay haar jaarlijkse investituurkappittel.

De Nobele Orde van de Papegay is ingesteld als een Europees instituut van verdiensten. De Orde heeft tot doel: "Diegene te eren en te honoreren, welke door hun inzet of morele steun bijdragen tot de instandhouding en uitstraling der schutsbroederschappen en/of -gilden, of die zich verdienstelijk maakten bij de culturele of sociale werking van deze, die behoren tot het volksculturele patrimonium van Europa."

Na een prachtig ontvangst op Kasteel Doornenburg aangeboden door de Gemeente Lingewaard toog het bonte gezelschap van Schutters en gildebroeders onder begeleiding van harmonie Sint-Caecilia naar het schuttersgebouw. Hier werden de gasten uit België, Duitsland, Frankrijk en Nederland verwelkomd met een muzikale vendelhulde door de vendeliers van Sint-Bavo uit Angeren, Huissense Gilden van Sint-Gangulphus en Sint-Laurentius en Gijsbrecht van Aemstel uit Doornenburg.

In de daarop volgende plechtige Investituur werd aan zeven inwoners van Lingewaard een onderscheiding uitgereikt voor hun inzet en verdienste: Bud Joosten Gildemeester Schutterij Gijsbrecht van Aemstel, Geert Wissing erelid Gijsbrecht van Aemstel, Rob Persoon beschermheer van Gijsbrecht van Aemstel en Gilden van Sint-Gangulphus en Sint-Laurentius, Martien Berendsen Gilden van Sint-Gangulphus en Sint-Laurentius, Hans Puntman Bestuurslid Schutterskring Rijk van Nijmegen – de Betuwe en Geert Claassen President van Schutterij Gijsbrecht van Aemstel.

Na de zitting werd aan de 66 gedecoreerde een receptie aangeboden door de Nobele Orde van de Papegay en Schutterij Gijsbrecht van Aemstel.