Huissensewaard
Huissensewaard Archief Eef Hofs

Angerse Aovond Historische Kring Angeren

ANGEREN - De Historische Kring Angeren (HKA) heeft haar Angerse Aovond op dinsdag 21 november in het Dorpshuis. De Aovond begint om 20.00 uur en duurt tot maximaal 22.15 uur. De lezingen gaan over de Angerense steenfabrieken en de 75-jarige voetbalclub SV Angeren.

Eef Hofs heeft een uitgebreid werkstuk gemaakt over de Angerense steenfabriek Huissenswaard. Eef zal op deze Angerse Aovond vertellen over en alvast delen laten zien van zijn boekwerk. Aangezien vele families uit Angeren hun werk op de steenfabriek vonden, zal dit onderwerp zeker aanspreken.

Eef gaat uitgebreid in op de geschiedenis van de steenfabrieken in de Angerense uiterwaarden. Speciale aandacht besteedt hij aan de ontwikkeling van de steenbaktechniek en het automatiseringsproces ervan. Zijn prachtige foto’s, 'gemak ien en um de stinaove', spreken boekdelen.

75 jaar voetbalclub SV Angeren

Na de pauze bladeren Geert Visser en Geert Bouwman door een ander boek. Zij hebben het jubileumboek van voetbalclub SV Angeren geschreven. Dit boek 'Beelden van een dorpsvoetbalclub' is gemaakt ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van voetbalclub Angeren. In die 75 jaar is er heel veel gebeurd. Aan de hand van de vele foto’s worden die (vroegere) gebeurtenissen nog eens opgehaald.