Ingezonden brief

Terug naar af!

Wij hebben een tweepersoons huishouden. Wij produceren niet zoveel afval en de éénpersoons huishoudens waarschijnlijk minder.

Vóór dat het plastic apart werd ingezameld hadden we één container voor restafval en GFT. Vervolgens werden de zakken voor het verzamelen van plastic ingevoerd. Daarna moest het plastic in een container. Hierdoor werden alle huishoudens opgescheept met een tweede container. waarin in een later stadium naast plastic ook metaal en drankkartons mocht worden verzameld.

Waar wij mee geconfronteerd worden is:

Eén container voor restafval die waarschijnlijk niet vaker dan 4 keer per jaar zal worden aangeboden.

Eén container voor alleen GFT die vanwege het voorkomen van stank elke 14 dagen zal worden aangeboden, maar waarvan nauwelijks de bodem gevuld zal zijn. Dit is immers gratis.

Kan dit niet anders??

Wij hebben aan één container met tussenschot voor restafval en GFT en de door u voorgestelde zakken voor PMD genoeg! Dus de tweede container hebben we absoluut niet nodig!

Dit heb ik ook voorgelegd aan de gemeente. En met verbazing heb ik het antwoord gelezen.

Ik citeer: “Zoals u weet heeft elk huishouden zijn eigen wensen maar helaas is het onmogelijk om de huisvuilinzameling per huishouden af te stemmen. Door de invoering van PMD-zakken, kan ieder huishouden onbeperkt PMD-afval aanbieden.“

En moet daarom elk huishouden dan één container hebben voor restafval en één voor GFT, terwijl één container met tussenschot voldoende zou zijn.

H.J.S. van Nunen