16 november: bijeenkomst
16 november: bijeenkomst "Los van het gas" Foto:

Los van het gas...

BEMMEL - Los van het gas, wat betekent dat voor u? Frans is al van het gas af!en vertelt hierover op 16-11 in De Veldschuur, Sportlaan 1-K, Bemmel, 19:30 uur op de bijeenkomst van Lingewaard Energie.

Over 33 jaar (in 2050) moeten alle woningen in Nederland gasvrij zijn. Dit betekent dat de woningen geen gas meer kunnen afnemen voor verwarming, koken en warmwater om te douchen. Wat betekent dat voor onze manier van wonen? Kunnen we onze woningen in koude winters nog comfortabel warm krijgen? En kunnen we op een koude winterdag nog een warme douche nemen? Op deze en andere vragen geeft Frans van Herwijnen – Lingewaards eerste bewoner zonder gasaansluiting - een antwoord op de thema-avond “Los van het gas, wat betekent dat voor u?” die door Lingewaard Energie georganiseerd wordt op 16 november in De Veldschuur in Bemmel.

Frans legt uit waarom we de hoogwaardige brandstof aardgas nooit hadden gebruiken voor de verwarming van onze woningen. Hij zal laten zien dat stralingsverwarming veel beter is dan onze gebruikelijke verwarming met radiatoren. Door aardgas te vervangen door elektriciteit, die we ook nog eens zelf opwekken met zonnepanelen, onze woning beter te isoleren en stralingsverwarming toe te passen maken we onze woning niet alleen een stuk energiezuiniger maar ook nog eens comfortabeler.

Dat dit nu al mogelijk is zal hij laten zien aan de hand van zijn eigen Eco Huus, waar hij samen met zijn vrouw Mariette inmiddels al 1,5 jaar woont.

Men kan op de avond zelf lid worden van Lingewaard Energie voor 20 euro per jaar.