Afbeelding
Foto:

Veilig op stap met wandelmaatjes in Bemmel

BEMMEL - Al twee jaar lopen de Wandelmaatjes uit Bemmel wekelijks met elkaar op woensdagmiddag. De wandelgroep is ontstaan uit een samenwerking tussen Diƫtistenpraktijk Lingewaard en de Sport- & Cultuurcoach van Stichting Welzijn Lingewaard omdat er te weinig laagdrempelig aanbod was voor mensen die minder dan 5 kilometer willen wandelen.

Door maximaal een uur te wandelen komt al twee jaar lang wekelijks een groep van ruim vijftien personen in beweging. Zij lopen iedere week van 13.30 tot 14.30 uur en vallen op door de groepsgrootte. Zij wilden echter wel graag wat veiliger wandelen.

Uitvaartverzorger Constantijn Koen draagt graag zorg voor de veiligheid van de groep. Hij heeft daarom gezorgd dat de groep voortaan met opvallende hesjes door Bemmel kunnen wandelen. Deze hesjes zijn nodig zodat vooral in dit donkere weer de groep goed opvalt. Op woensdag 8 november heeft de groep onder het genot van een kopje koffie bij Afscheidshuys Lingewaard van Constantijn Koen Uitvaartverzorging de hesjes in ontvangst genomen. De groep nam ze dankbaar in ontvangst. Constantijn Koen, eigenaar van Constantijn Koen Uitvaartverzorging en Afscheidshuys Lingewaard, wenste de wandelmaatjes hiermee veilige kilometers.