Afbeelding
Foto:

Speciale activiteit voor mensen met geheugenproblemen

LINGEWAARD - Actief blijven van lichaam en geest is belangrijk voor iedereen, maar zeker voor mensen die te maken krijgen met geheugenproblemen. Daarom organiseert Stichting Welzijn Lingewaard samen met vrijwilligers hiervoor een speciale activiteit.

Onder begeleiding van vier vrijwilligers komen iedere dinsdagmiddag een groepje mensen bij elkaar in boerderij de Minkhof Bemmel om allerhande activiteiten te doen. Dit kan variƫren van een klusje in de tuin, samen iets bakken tot een potje biljarten. De middag begint altijd met gezamenlijk een kopje koffie drinken.

Wat mensen nog wel kunnen en wat ze leuk vinden om te doen staat centraal tijdens deze middagen. Zich nuttig voelen, erbij horen, elkaar ontmoeten en samen bezig zijn, is belangrijk voor het gevoels- en emotie-leven van mensen die te maken krijgen met dementie.

Voor mantelzorgers geeft deze activiteit de mogelijkheid om een middagje voor zichzelf te hebben. "Lijkt u het leuk deze dinsdagmiddagen van 14.00 tot 16.30 uur aan te sluiten of wilt u graag meer informatie neem dan contact op met SWL mantelzorgconsulent, Monique Ritzen, 088 2552555 of via e- mail: m.ritzen@swlingewaard.nl. De kosten zijn 2.50 euro per keer. Heeft u problemen met vervoer dan kunt u dat bespreken en zoeken we samen naar een oplossing."