'Ikke eerst' of 'Kijk eens om je heen?'

HUISSEN - ‘Ikke eerst’, brabbelde ik als dreumes die net kon lopen. De groten om mij heen moesten dan meestal wel lachen. Ik vond dat ik erbij hoorde, men mocht mij niet vergeten. En met de lachers op de hand, lukte dat zeker.

Maar dreumesen worden met de jaren groter en groter. En het ‘ikke eerst’ begint minder lollig en komisch te klinken. Gelukkig sturen je ouders je daar tijdig in bij. Alhoewel... er zijn altijd ‘hardliners’ die tot in lengte van dagen, een leven lang ,‘ikke eerst!’ blijven roepen. En maakt het hen dan gelukkiger?

In de IGEE viering op 19 november a.s. in het kerkgebouw ‘O.L.V. van Zeven Smarten’ aan de Van der Mondeweg in Haalderen, staan we erbij stil en willen we eerst even om ons heen kijken. Want, als je om je heen kijkt, zie je, dat jij niet alleen op die wereld bent.

De IGEE viering is een initiatief van de Huissense Kerken. Een kerkdienst met een speciaal karakter, waarin we samen met onze verstandelijk beperkte medemens ons geloven kunnen beleven en uitdragen. Pastor Victor Bulthuis en dominee Matthijs Glastra leiden de viering en het gospelkoor Promises gaat daarbij zingen. De viering duurt een uur en begint om 10 uur. Iedereen is hartelijk welkom, jong en oud, dus jij en ook u. N.B. Er is geen viering in de protestantse kerk in Huissen. Namens de IGEE werkgroep, Leen Capel