Zandse scholieren in het Stadsmuseum.
Zandse scholieren in het Stadsmuseum. Foto: J. Eeuwes

Leuke museumles

in Hof van Hessen

HUISSEN - De leerlingen van het Sterrenbos op Huissen-Zand brachten in het kader van een project, waarbij zij zich in de historie van de stad mochten verdiepen, deze week een bezoek aan het Stadsmuseum Hof van Hessen aan de Vierakkerstraat 39.

150 jonge mensen lieten zich in het museum voorlichten en genoten, getuige hun opmerkingen in het gastenboek, met volle teugen. Vooral de filmreportage van de archeologische opgravingen op Loovelden was favoriet. Drs. Eeuwes heeft aan de hand van oude ansichtkaarten tijdens een (frisse) wandeling langs enkele historische huizen de scholieren inzichtelijk gemaakt hoe Huissen er voor de Tweede Wereldoorlog uit heeft gezien.

De Historische Kring Huessen heeft alle basisscholen collectief gratis lid gemaakt, dus kostte deze les buiten de school helemaal niks. De beheerders van het museum hopen dat de andere scholen het goede voorbeeld van de Zandse school zullen volgen. Als geschenk kregen de leerlingen een 'kleurplaat' van de Stad Huissen in 1586 en voor het thuisfront een Huissens puzzelboekje. (www.huessen.nl)