Van Wijkplatform Huissen Centrum naar Platform Huissen Centraal

HUISSEN - Wijkplatform Huissen Centrum vanaf nu Platform Huissen Centraal. Van verzorgingsstaat naar participatiemaatschappij.

Een belangrijke reden om een nieuw platform op te stellen is, om als wijk/ buurt verantwoording te nemen. We gaan van de verzorgingsstaat naar een verantwoordingssamenleving. Het betekent dat de overheid op sommige vlakken terugtrekt en meer aan de burgers gaat overdragen. De burgers kan die verantwoording gaan invullen door samen na te denken over de toekomst van hun wijk/ buurt, maar ook over de huidige situatie in de wijk. Over groenvoorziening, onkruidbestrijding, zwerfvuil,straatmeubilair en veiligheid, maar ook invulling van de toekomstige leefomgeving. Daarvoor zullen wijk/ buurtbewoners elkaar moeten kennen, ontmoeten , begrijpen en samenwerken.

Nieuwe start

Platform Huissen Centraal wordt de kern en coördinator van vijf BuurtBV's nl. Buitendijk, Centrum, Johannahoeve, Kempke en Mea Vota. "Om de buurtbewoners, die geen vergadertijgers zijn of willen en toch een steentje bij willen dragen, wordt er een WhatsApp groep opgezet, Een prachtig contact moment toch? Voor verdere informatie zie www.huissencentraal.nl."