Samenwerkend leren tijdens de module Muziek & Science via T. Metissimo november 2017. Foto van Magriet Wagter.
Samenwerkend leren tijdens de module Muziek & Science via T. Metissimo november 2017. Foto van Magriet Wagter. Foto:

Eerste muziek- & sciencediploma's

LINGEWAARD - Afgelopen week behaalden zeven kinderen de eerste Muziek & Science diploma's bij T. Metissimo. Het waren zes slagwerkers uit Winssen van de Koninklijke Fanfare ULTO en een leerling direct via T. Metissimo die ook lid is van Harmonie Udi. Ze slaagden voor het landelijk melodische A(2) level alswel het toplevel A3 Muziek & Science. Doorbraak in Muziek-Onderwijsland!

Voor slagwerkers komt hun melodische B level overeen met het melodische A level van de blazers. Bij T. Metissimo is effectief materiaal ontwikkeld waardoor het basisniveau voor alle muziekinstrumenten gelijkwaardig is. Effectief onderwijs nl. in krap 12 uur. Lekker actief met onder andere unieke Muziekklok, het interactieve spel de Intervalrace en het succesvolle Notenhotel, alles met een scheutje Wiskunde, Taal, Science en nog veel meer. Keileuk en gezellig! Jarenlange research werpt zijn vruchten nu af in een doorlopende leerlijn. Deze wijze van muziekonderwijs sluit beter aan bij de belevingswereld zowel in het orkest als individueel, voor elk instrument, ook zang!

Felicitaties zijn er voor de slagwerkers uit Winssen/Ewijk: Olivier Cuijpers, Lies Tromp, Daniel Jacobs, Ilse Janssen, Bart van Beuningen, Ben Haage en Elisa Wagter op dwarsfluit uit Bemmel. In januari start de tweede cursus MuziekWijs, level A (1,2,3) of level B (1,2,3). Voor workshops Basiswijs onder/middenbouw of midden/boven zie: www. TalentoMetissimo.nl.