Beter lezen en schrijven met een taalmaatje!

LINGEWAARD - Ruim vijftien taalmaatjes hebben de training afgerond en staan klaar om inwoners uit Lingewaard en Overbetuwe, die moeite hebben met de Nederlandse taal, te helpen.

Een taalmaatje is een vrijwilliger die jou kan helpen om de Nederlandse taal beter te begrijpen, te schrijven en te spreken. Je wordt individueel begeleid en je kan dus echt aangeven waar jij moeite mee hebt. De afspraken met je taalmaatje maak je zelf op een moment dat jullie beiden uitkomt. Een taalmaatje kan je helpen als Nederlands niet je moederstaal is of als je gewoon moeite hebt met taal.

Wist je dat 2,5 miljoen Nederlanders moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. En dat twee derde van Nederlandse afkomst zijn. Of je nu jong of ouder bent dat maakt niet uit. Gun jezelf de mogelijkheid om beter uit je woorden te komen, brieven, uithangborden en krantartikelen beter te begrijpen. Je zal zien dat het je een hoop oplevert!

Heb jij moeite met taal en wil je hier iets aan doen, neem dan nu contact op met Stichting Welzijn Lingewaard als je in Lingewaard woont, 088 2552555 of mail meldpunt@swlingewaard.nl. Of met Forte Welzijn als je in Overbetuwe woont, 08 50406066 (werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur) of mail info@fortewelzijn.nl.