Afbeelding
Foto:

Unieke samenwerking

in theaterwereld

BEMMEL - Dit seizoen speelt Teejaater PAN samen met Het Nieuw Betuws Kamerkoor de bijzondere voorstelling ‘Manneneiland, van oorlogstijd naar sociëteit’ in opdracht van Sociëteit het Manneneiland. Aanleiding is het 75-jarig bestaan van de Sociëteit. De voorstellingen vinden plaats op 25 en 26 mei en 2 en 3 juni 2018 in de Theaterkerk in Bemmel.


Het theaterstuk neemt u mee in de geschiedenis van Bemmel en de Betuwe in en na de oorlog. De oorlog, het verzet, onderduikers, evacuatie en het ontstaan van het Manneneiland komen aan bod. Maar ook de ontwikkeling van Bemmel van boerendorp naar moderne leefgemeenschap. En wat betekende het onderwijs voor de cultuur en het verenigingsleven? Overleeft de Mannensociëteit dat allemaal? Spannende sketches, intriges en alledaagse zaken over personen die een bijzondere rol hebben gespeeld in de geschiedenis en de culturele ontwikkeling van Bemmel. En dat waren zeker niet alleen mannen. Vrouwen hebben een belangrijke rol in het stuk. Zij leveren op humoristische wijze hun kritische commentaar op de gebeurtenissen.

Uitdaging
Het scenario voor de voorstelling is geschreven door Erik Karel de Vries in nauw overleg met vertegenwoordigers van de Sociëteit, de Historische Kring Bemmel en Teejaater PAN. Samen zijn ze gekomen tot een boeiend verhaal met een knipoog, omlijst door muzikale intermezzo’s en in een opvallend decor: een mooie uitdaging voor spelers, zangers, decorbouwers en technici.

De kaartverkoop voor de voorstelling gaat binnenkort van start.