Burgemeester Marianne Schuurmans in actie met bewoner.
Foto: RijnWaal Zorggroep archieffoto
Burgemeester Marianne Schuurmans in actie met bewoner. Foto: RijnWaal Zorggroep archieffoto

Bewoners Liduina actief met digitale spellen

BEMMEL - Op maandag 20 november hebben leden van de Stichting Maatschappelijke gezondheidszorg (MGZ) een aantal digitale beweeg- en activeringsapparaten officieel overhandigd aan RijnWaal Zorggroep, ten behoeve van het welzijn van de cliƫnten.

De overhandigging heeft plaatsgevonden in Liduina in Bemmel met een feestelijke en actieve bijdrage van burgemeester Marianne Schuurmans en bewoonster van Liduina, mevrouw Spieard.

De apparaten bestaan uit een fietslabyrint, een braintrainer en een tovertafel en zijn bedoeld als hulpmiddel voor activering. Lichamelijke activering door een digitale fietstocht te maken met het fietslabyrint. Er zijn diverse routes mogelijk, in het binnenland of buitenland. Voor het stimuleren van het denkvermogen is nu de braintrainer te gebruiken. Middels allerlei digitale spellen op een groot scherm kunnen bewoners actief bezig zijn. De tovertafel is bedoeld om al bewegend gezellig bezig te zijn, met licht en beeld.

"We zijn ontzettend blij met deze gulle gift van Stichting MGZ. Deze materialen kunnen een grote bijdrage leveren aan het welzijn van de ouderen", aldus Mascha van Kempen, teamleider welzijn en vrijwilligerszaken van RijnWaal Zorggroep. Zoals jongeren bij slecht weer naar de sportschool gaan, zo krijgen de bewoners van RijnWaal Zorggroep nu de mogelijkheid om actief te zijn, bij weer of geen weer.