Vorig jaar werd er door het hele land geschreven voor Amnesty International.
Foto: Amnesty International
Vorig jaar werd er door het hele land geschreven voor Amnesty International. Foto: Amnesty International Foto: Amnesty International

Amnesty's Schrijfmarathon in Bemmel

BEMMEL - Amnesty International organiseert jaarlijks een Schrijfmarathon om massaal brieven voor mensen die groot onrecht is aangedaan te schrijven.

Er worden brieven geschreven voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen of vermoord werden terwijl de daders vrijuit gaan. Ook sturen de brievenschrijvers de mensen die dit jaar centraal staan groetenkaarten, zodat ze weten dat ze niet vergeten zijn. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. En hoe meer groetenkaarten, hoe groter de steun voor de mensen voor wie we schrijven.

"Vanuit de Protestantse Gemeente Bemmel willen we op zaterdag 9 december bijdragen aan deze lawine aan brieven. Tussen 10:00 en 14:00 is het in Koinonia (Oude Kerkhof 13, naast de protestantse kerk) mogelijk om mee te schrijven. Hier liggen voorbeeldbrieven, groetenkaarten en kleurplaten voor de kinderen. Schrijft u ook mee?"