Foto: Henny Campschroer
Foto: Henny Campschroer

Wie verzint naam voor e-car?

GENDT - Doe mee aan het bedenken van een naam voor onze electrocar, die sinds september 2016 dagelijks ritjes rijdt in Gendt om ouderen te vervoeren.


"U kent het verhaal vast nog wel: een groep mannen en vrouwen ging fietsen voor een goed doel, dat werd de electrocar. Met behulp van veel sponsoren en instellingen is dat voor elkaar gekomen. Vrijwillige chauffeurs waren gelukkig snel gevonden en nu rijden zijn vijf dagen per week van 9.30 tot 17.30 uur op afroep door het dorp. We horen terug dat veel mensen blij zijn met deze vorm van vervoer, omdat het oudere mensen weer een stukje zelfstandigheid terug geeft. Je hoeft niet voor elk wissewasje meer een beroep te doen op je kinderen of de buren.

Meteen bij de start bedachten we al dat het leuk zou zijn als de mensen in het dorp de e-car een naam zouden geven. Wij, dat zijn de mensen van Participatiepunt Gendt die dit vervoer coördineren en aansturen. Nu is het zover: Wij vragen iedereen die hiervoor belangstelling heeft een naam te bedenken en die in te sturen naar Henny Campschroer, Dijkstraat 39, 6691 AP Gendt, of te mailen naar het Participatiepunt Gendt, mail: ppgendt@swlingewaard.nl.

Tot 25 december kunt u dit doen, daarna maken we een keuze. De bedenker van de gekozen naam kan een klein prijsje verwachten. Dus vergeet u vooral niet uw adres of telefoonnummer te vermelden", aldus Vrijwilligers PPGendt.