Overleg met energiedetectives Donatushof Bemmel
Foto: R. Sonderen
Overleg met energiedetectives Donatushof Bemmel Foto: R. Sonderen

Energiedetectives houden aarde hoog met prinses Laurentien

LINGEWAARD - Op 30 november gaan leerlingen van basisscholen uit Lingewaard naar trainingscomplex De Toekomst van Ajax om aanwezig te zijn bij de Nationale Waterspaardersdag. Zij vervullen als Energiedetective op verschillende basisscholen in Lingewaard een belangrijke rol.

Tijdens het energiebesparingsproject 'De Knop om' helpen zij leerkrachten en leerlingen om op school zuinig om te gaan met energie. De basisscholen Marang, Donatushof, Pius X en ’t Holthuus hebben onlangs deelgenomen aan dit project van Lingewaard Energie. De Energiedetectives van deze scholen zijn uitgenodigd om mee te gaan.

Op Nationale Waterspaardersdag wordt aandacht gevraagd voor ons klimaat en hoe je zelf een steentje kan bijdragen. De meeste leerlingen uit Lingewaard weten al dat je eenvoudig mee kan helpen door korter te douchen, in ieder geval niet langer dan vijf minuten! Want warm water verspillen is energie verspillen. In Amsterdam laten dan ook alle Waterspaarders zien hoe makkelijk het is een eerste stap te zetten naar een beter milieu. Dit jaar is het motto: Samen houden we de aarde hoog! De uitdaging is om samen met een aantal bekende Nederlanders een bal vijf minuten hoog te houden.